Kannattaako muuttaa itse vai valita muuttopalvelu Tampereella? Tässä muistilista

muuttopalvelu tampere

Muuttopalvelu Tampereella voi auttaa sinun muuttoasi

Muuttopalvelu Tampereella on kannattava valinta, sillä muuton valmistelussa ja itse muuttopäivässä on monia asioita, jotka pitäisi muistaa, jotta uuteen kotiin siirtyminen olisi mahdollisimman stressitöntä. Muuttopalvelun avulla voit siirtää osan muuttamisen vaivasta ammattilaisille, jotta saat itse keskittyä enemmän uuteen kotiisi käytännön asioiden sijasta.

Haluatko hoitaa muuton itse, vai kannattaisiko sinun varata ammattilaiset apuun? Jos valitset tehdä muuton itse, olemme luoneet tähän postaukseen yhteenvedon tärkeimmistä asioista, jotka sinun on hyvä pitää mielessäsi muuttovalmisteluiden aikana.

Suunnittele muuttosi hyvin

Kuten sanonta kuuluu, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Sujuva muutto vaatii huolellista suunnittelua ja aikataulutusta. Mieti, milloin on sinulle itsellesi sopivin aika muuttaa, ja tee aikataulu, johon listaat kaikki asiat, jotka sinun täytyy saada tehtyä ennen muuttopäivää. Jos kuitenkin haluat käyttää muuttopalvelua Tampereella, muista ottaa muuttoja tekeviin yrityksiin yhteyttä hyvissä ajoin.

Varaa riittävästi laadukkaita muuttolaatikoita

Jotta pakkaaminen käy mahdollisimman sujuvasti, sinun täytyy muistaa hankkia riittävästi kestäviä ja laadukkaita muuttolaatikoita ja muita pakkaustarvikkeita esimerkiksi särkyvien esineiden pakkaamista varten. Teippaa laatikoiden sivuihin selkeät merkinnät niiden sisällöistä ja tulevasta sijainnista uudessa asunnossa, jotta laatikot on helppo kantaa paikoilleen. Jos käytät muuttopalvelua Tampereella, laatikot voidaan toimittaa suoraan kotiisi.

Muista hankkia riittävästi pakkaustarvikkeita

Jokaisessa muutossa kuluu taatusti paljon pakkaustarvikkeita, kuten teippiä, kuplamuovia, sanomalehtiä, ja merkkauskyniä. Älä myöskään unohda saksia, jotta pystyt kätevästi leikkaamaan sopivan palan suojapaperia tai teippiä, sillä näin et tule käyttäneeksi liikaa paperia yhden esineen paketoimiseen. Jos käytät muuttopalvelua Tampereella, voit jättää pakkaustarvikkeet huoletta ammattilaisten vastuulle.

Käy kaikki tavarasi läpi ja karsi niitä rohkeasti

Jotta et pakkaa mukaan tavaroita, joita et enää tarvitse, käy ennen pakkaamisen aloittamista läpi kaikki tavarasi ja pohdi tarkkaan, mille niistä sinulla on edelleen käyttöä. Muutto on loistava aika karsia ylimääräiset tavarat pois, ja uuteen kotiin saapuminen tuntuu mukavan kevyeltä, kun mukanasi on pelkästään tarpeellisia tavaroita.

Muista ilmoittaa muutostasi eri tahoille

Muista siirtää sähkö- ja laajakaistasopimuksesi ja vakuutuksesi uuteen osoitteeseen. Tee osoitteenmuutos myös Digi- ja väestötietovirastolle ja muille tärkeille tahoille. Osoitteenmuutospalvelulla voit myös ohjata postisi uuteen osoitteeseen haluamaksesi ajaksi.

Hanki lapsille ja lemmikeille hoitopaikka muuton ajaksi

Muuttopäivänä voi olla helpompaa, jos lapset ja lemmikit ovat jonkun muun hoidossa, jotta saat itse keskittyä vain muuttoon. Jos olet varannut muuttopalvelun Tampereella tai muualla, muuttajat pystyvät työskentelemään nopeammin ja sujuvammin, kun nelijalkaisten ystävien karkaamisesta ei tarvitse huolehtia.

Järjestele ruoka-asiat etukäteen

Ruokaostokset kannattaa suunnitella niin, että jääkaapin ja pakastimen ruoat käytetään loppuun ennen muuttoa. Itse muuttopäivänä ruokailu käy helpoiten tilaamalla ruokaa tai valmistelemalla jotakin helppoa syötävää etukäteen.

Pohdi, haluatko hyödyntää muuttopalvelua Tampereella

Jos et varaa muuttopalvelua Tampereella tai muualla, sinun kannattaa ainakin pyytää apua ystäviltä ja perheeltä. Jos pyydät avuksi perheenjäseniä, muistathan kiittää heitä avusta ja tarjota heille vaivanpalkaksi vaikkapa muuttopitsat.

Pura huonekalut ajoissa muuttoa varten

Joskus jotkin huonekalut kannattaa purkaa kuljetuksen ajaksi, jotta ne pysyvät varmemmin ehjinä, ja mahtuvat paremmin muuttoauton kyytiin. Muista tehdä se ajoissa, jotta sitä ei tarvitse tehdä muuttohälinän keskellä. Säilytä kaikki ruuvit ja osat huolellisesti omassa pussissaan kalusteen lähistöllä.

Suunnittele ennakkoon, miten sisustat uuden kotisi

Jos se on mahdollista, käy uudessa asunnossa mittanauhan kanssa etukäteen, jotta saat mitattua eri huoneet ja pääset suunnittelemaan, mihin mikäkin huonekalu tai esine tulee. Jos jokin huonekalusi ei sovikaan uuteen asuntoon, sinulla on vielä hyvin aikaa myydä se ja ostaa tilalle uusi, sopivampi versio.

Suunnittele muuttopäivän kulku

Aikatauluta muuttopäiväsi. Aloita aikaisin ja varmista, että kaikki on valmista muuttoautoon lastaamista varten. Jos käytät muuttopalvelua Tampereella tai muualla, aikataulun luominen on helpompaa, kun olet jo sopinut muuttajien kanssa, mihin aikaan he aloittavat muuton.

Varmista, että tärkeät paperit ja arvoesineet pysyvät tallessa

Säilytä ne turvallisessa paikassa ja kuljeta ne itse muuton aikana, jotta niiden etsimiseen ei kulu aikaa, kun kaikki tavarat ovat paikoillaan.

Jätä tarpeeksi aikaa siivoukselle

Muista siivota vanha asuntosi, kun kaikki tavarat ja kalusteet on kannettu ulos asunnosta. Myös uudessa asunnossa voi olla hyvä tehdä perussiivous ennen tavaroiden purkamista, jotta voit olla varma siitä, että pinnat on puhdistettu huolellisesti.

Muista avaimet

Varmista, että olet saanut kaikki avaimet uuteen asuntoon ja varastotiloihin, ja että palautat vanhan asunnon avaimet oikeaan paikkaan.

Pidä lääkkeet ja ensiapupakkaus lähellä

Pakkaa välttämättömät lääkkeet siten, että ne ovat helposti saatavilla, jos tarvitset niitä muuton aikana. Muuttoon kuuluu raskaiden tavaroiden kantamista haastavissa olosuhteissa, joten varovaisuus on tarpeen, ja myös ensiapupakkaus kannattaa pitää käden ulottuvilla vahinkojen varalta.

Muutto voi olla stressaava projekti, mutta hyvällä suunnittelulla ja valmistautumisella voit minimoida stressin määrän ja tehdä kokemuksesta sujuvamman. Kun lisäksi hyödynnät muuttopalvelua Tampereella ja muuallakin, voit säästää jaksamistasi ja aikaasi muuhunkin muuton aikana. Onnea muuttoon!

Samankaltaiset artikkelit