Näin toteutetaan hierontaa Kouvolassa

Hieronta Kouvola

Kuka voi tulla hierontaan?

Hieronta Kouvolassa soveltuu kaikenikäisille, ja sillä on pitkät perinteet hoitomuotona. Hierontaan hakeutumiselle voi olla useita syitä: siitä on hyötyä niin yleisessä rentoutumisessa kuin tiettyjen oireiden hoidossakin.

Nykyaikainen arki aiheuttaa usein virheasentoja, jotka johtavat lihasten epätasapainoon ja siten lihasjännitykseen. Yhä useampien ihmisten työpäivät koostuvat päätetyöskentelystä, ja jos lihakset kipeytyvät ilman näkyvää syytä, tila johtuu useimmiten työasennon aiheuttamasta huonosta ryhdistä. Koska hierontahoidolla pyritään lievittämään lihasjännityksiä ja lihaksiston kiputiloja, sillä pystytään parantamaan hyvinkin erilaisia elämäntyylejä edustavien ihmisten hyvinvointia.

Hieronta Kouvolassa on hyvä pitää osana arkea myös ikääntymisen myötä, sillä se helpottaa kehon kunnossapitoa, kun lihaksiston kunto ei enää pysy hyvänä yhtä helposti. Niinpä hieronta on myös elämänlaatua parantava hoito.

Koska hieronnassa pääsee irtautumaan esimerkiksi puhelimestaan, hieronta on monille kävijöille kaivattu rentoutumishetki heidän kiireisessä arjessaan. He pystyvät keskittymään omiin ajatuksiinsa aivan eri tavalla, ja rauhoittuminen onnistuu paremmin.

Useimpien tunteman hierontatavan oikea nimi on klassinen hieronta, tai joskus myös ruotsalainen hieronta. Siinä keskitytään pehmeiden kudosten liikkuvaan muokkaukseen eri tavoin, kuten painellen tai sivellen. Klassiseen hierontaan kuuluu viisi eri perusotetta, jotka ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus.

Näihin oireisiin hieronta voi auttaa

Huono ryhti on yleinen syy lihasten jännitystiloihin, ja sen tunnistaa usein esimerkiksi alaselän kipeytymisestä, työskentelyä seuraavasta päänsärystä ja niskasärystä.

Koska lihasjännitys on syy monien arjessa kohdattavien kiputilojen syntyyn, hieronta sopii hoitamaan useita vaivoja ja oireita.

Päänsärkyjen pohjimmainen syy on usein lihasjännityksessä, ja siksi jännityksen poistaminen voi auttaa siihen tehokkaasti.

Mitä enemmän harrastaa liikuntaa, sitä alttiimmaksi tulee urheiluvammoille. Hierojalla säännöllisesti käyvät aktiiviset liikkujat paranevat niistä nopeammin, ja lisäksi hieronta Kouvolassa nopeuttaa liikuntasuorituksista palautumista.

Unettomuudesta tai ahdistuksesta kärsiville hieronta tuo helpotusta tehostamalla melatoniinin ja serotoniinin tuotantoa ja vähentämällä stressihormoni kortisolia, ja stressin vähentyessä myös lihasten jännitystiloja saattaa jatkossa syntyä harvemmin.

Myös ruoansulatusvaivat saavat usein alkunsa vatsalihasten jännitystiloista, ja siksi niitä voidaan helpottaa hieronnan avulla.

Liikkuvuuden parantaminen vähentää kaatumisten riskiä huomattavasti, ja siksi hieronnassa käyminen voi olla olennaista myös loukkaantumisten ennaltaehkäisyn kannalta. Hieronta parantaa liikkuvuutta, koska sillä hoidetaan lihaksia, jänteitä, niveliä ja nivelsiteitä.

Lisähyötyjä tietyn ongelman ratkaisemisen lisäksi

Vaikka hieronnan syynä olisi jonkin tietyn ongelman ratkaisu, siitä on myös muita hyötyjä monille kävijöille. Hieronta vaikuttaa aina koko kehon hyvinvointiin, ja se parantaakin unenlaatua, verenkiertoa, aineenvaihduntaa sekä yleistä vastustuskykyä ja vähentää stressiä.

Hieronnan ei kuulu olla kivuliasta

Lihasjumien työstön aikana olo voi olla epämukava, mutta kivun tunteesta on hyvä kertoa hierojalle. Jos lihaksia käsitellään liialla voimalla, ongelmat voivat pahentua entisestään.

Myös rentoutumiseen suunnatun hierojakäynnin jälkeen on normaalia tuntea itsensä väsyneeksi, ja lihakset voivat tuntua aroilta.

Samankaltaiset artikkelit