Kiinteistönvälitys Tampere – kokemuksia

Kun olet myymässä asuntoasi ja kiinteistönvälitys Tampereen alueella tulee ajankohtaiseksi, kannattaa tutustua Kotivaihtoon.com -palveluun.

Kiinteistönvälitys Tampere

Koti vaihtoon -palvelumallissa kaikki toimii kuten perinteisessäkin kiinteistönvälittäjän mallissa, mutta asunnon näytöt pitää asunnon omistaja itse. Näin kiinteistönvälittäjältä säästyy suuri osa ajasta, kun hänen ei tarvitse istua auton rateissa ja käydä availemassa ovia ”ei niin potentiaalisille asiakkaille”. Tämä säästää myös omaa lompakkoasi merkittävästi asunnon myyjänä, sillä maksat välityspalkkiota ainoastaan 1 %. Normaalisti kiinteistönvälitys Tampereella on välityspalkkioiden osalta luokkaa 3-4 %, mutta vähintään 2 %. Ainakin siltä osin, mihin olen itse törmännyt.

Mieti säästämistä tarkemmin

Jos myyt esimerkiksi 300 000 euron arvoisen asunnon 2 % välityspalkkion sijaan 1 % palkkiolla, säästät 3000 €. Asuntokauppojen lomassa tämä 3000 € voi kuulostaa pieneltä rahalta, kun suuret rahat vaihtavat omistajia, niin prosentti sinne tänne ei paljoa hetkauta.

Mieti kuitenkin, kuinka monta kuukautta joudut säästämään, jotta verojen jälkeen säästöön jää 3000 €? Itseltäni se vaatii jo urotekoa, että pystyn säästämään 500 € sukan varteen kuukaudessa. Varsinkin näin inflaation kiristyessä, kun ruoan hinnat nousevat, sähkön hinnat nousevat ja polttoaineiden hinnat nousevat. Säästäminen muuttuu erittäin haastavaksi. Joka tapauksessa 500 € säästöllä tuon prosentin takaisinsaamiseen minulta menee helposti puoli vuotta. Se on kovaa työtä, kun miettii, kuinka paljon sen eteen täytyy tehdä töitä työpaikan puolella. Tätä kun miettii, niin se prosentti sinne tänne ei olekaan enää niin pikku juttu.

Kiinteistönvälitys Tampereella – muista vertailla palveluita

Monet Tampereen kiinteistönvälittäjät ovat hyvin samanlaisia keskenään ja heidän palvelunsa ei eroa juurikaan toisistaan. Tampere on alueena sellainen, että kilpailua varmasti riittää ja hyvän välittäjän voi kyllä löytää. Kiinteistönvälittäjää verratessa kiinnitän eniten huomiota välittäjän aktiivisuuteen. Vastaako hän puhelimeen? Kuinka nopeasti saan sähköpostiin vastauksen? Jos saan nopeita vastauksia kun en ole vielä asiakas, voisin olettaa, että asiakkaanakin saan nopeita vastauksia. Jos en saa, niin en varmasti käytä toki samaa välittäjää uudestaan kerran siihen langettuani. Hyviä kiinteistönvälittäjiä Tampereeltakin kuitenkin löytyy useampiakin.

Jos kuitenkin kiinteistönvälitys Tampereen alueella on nyt juuri ajankohtaista ja haluaisit samalla säästää vähän välityspalkkiossa, voin lämpimästi suositella Sirkkaa Kotivaihtoon.com:ilta. Hänessä parasta on juuri se, että hänellä on aikaa vastata puhelimeen ja sähköposteihin, kun ei juokse jatkuvasti asuntonäytöissä.

Millainen näkyvyys sitten on kotisi myynnissä?

Koti Vaihtoon -palvelu sisältää ilmoitukset suurimmissa asunnonmyyntiportaaleissa, eli siis Etuovi, Oikotie ja Tori. Nämä ovat oikeasti niitä kanavia, jossa käyttäjät etsivät asuntoja. Jos olet myymässä asuntoasi (myit sitten itse tai välittäjän kautta), näissä portaaleissa kannattaa olla esillä.

Se on loppujen lopuksi aivan yhdentekevää, lupaako välittäjä laittaa asuntosi myynti-ilmoituksen kiinteistönvälitysliikkeen lasiseinälle, kun sieltä niin harva sen loppupeleissä näkee. Onhan se hieno lisä, mutta ei siitä kannata paljoa alkaa maksamaan. Tai siis yhtään mitään. Keskity mieluummin palveluun, joka lupaa mainostaa kohdettasi myös esimerkiksi sosiaalisessa mediassa portaaleiden lisäksi. Siellä saat oikeasti hyvää kohdennettua näkyvyyttä turhien näyteikkunoiden sijaan.

Facebook-ryhmät ja asuntoportaaleiden hakuvahdit

Tänä päivänä tiedän sen kokemuksesta, että monet asuntoa tietyltä alueelta etsivät seuraavat aktiivisesti esimerkiksi alueen Facebook-ryhmän ilmoitusten lisäksi asunnonmyyntiportaaleiden automaattisia ilmoituksia. Eli niin kutsuttuja hakuvahteja. Hakuvahtiin asetetaan haluamansa kriteerit sen mukaan, minkälaisia asuntoja on etsimässä. Näitä kriteereitä ovat esimerkiksi asunnon sijainti, koko ja hinta. Kun tietyltä alueelta tulee esimerkiksi 5 huonetta + keittiö tiettyyn hintahaarukkaan sopivalla hinnalla, saa siitä aluetta seuraavat käyttäjät suoraan sähköpostiin tiedon ja voivat heti tutustua asuntoon tarkemmin.

Hakuvahdit ovat myös yksi syy siihen, miksi asunnon ”myyminen”, eli välittäjän niin kutsuttu ”myyntityö” on jäänyt vähemmälle. Jos asuntosi on kiinnostava, menee se varmasti nopeasti kaupaksi, sillä moni odottaa vastaavanlaisten asuntojen vapautumista. Osa heistä saattaa asua jopa vuokralla ja ovat välissä myyneet oman asuntonsa. Nyt odottavat rahat kourassa vain sopivaa uutta asuntoa ja pystyvät etenemään nopeasti ilman oman asunnon myyntiehtoakin. Jos olet myymässä asuntoasi, niin kannattaa miettiä todella tarkkaan, mitä tekee. Jos myyt asuntosi Tampereelta ja kaipaat sieltä kiinteistönvälitystoimistoa, suosittelen katsomaan Kotivaihtoon.com -palvelun.

Samankaltaiset artikkelit